Bilinmeyen egzotik meyveler

2/17/2015 0 Comments

Bilinmeyen egzotik meyveler daha önce hic görülmemis uzak dogunun bilinmeyen egzotik meyveleri.


Pitaya
Durian, Malezya ve Asya’nın tropikal bölgelerinde yetişen bu meyvenin birçok ülkede tüketilmesi yasaklandı. Çünkü çok kötü kokuyor. Foseptiği andıran kötü bir kokusu var. Dikenli yeşil dış yüzeyinin içinde sarı bir katman yer alıyor. Singapur’da elinizde bu meyve varsa toplu taşıma araçlarına binmeniz yasak. Fiyatı da yüksek olan bu meyveyi Malezyalılar ‘Meyvelerin kralı’ olarak tanımlıyor.

Pitaya

Kiwano kavunu, Görüntüsü bildiğimiz kavundan oldukça farklı olan bu tür birçok kültürde meyve grubunda yer alıyor. Salatalık çekirdeğine benzeyen çekirdekleri ve yeşil transparan iç kısmıyla şekerli salatalık tadını andırıyor. Farklı bir esansı olan bu yiyeceğin sarı kabuğunun altındaki iç kısmı çekirdekli jöleye benziyor. Ağızda tart gibi bir tat bırakıyor.
  
Pitaya

Rambutan, Dışarıdan bakınca tüylü çileğe benzeyen rambutan, tat olaraksa Liçi olarak dabilinen kral meyvesine benzer. Asya’nın güneydoğusuna has bir ağaçtır, ama küçükve daha yabani meyveli hali Kosta Rika’da da bulunur. Oval şeklindedir vegenelde 10 santime kadar genişleyebilen meyveleri vardır. Hafif serttir ama kolayca soyulabilir. Ekşi ya da tatlı olabilir.

Pitaya

Pitaya, Ejderha meyvesi olarak da bilinen meyve, Asya, Avustralya, Kuzey ve Güney Amerika’da yetişir. Kaktüs meyvesidir. İki çeşit pitaya vardır, ekşi olanı Amerika taraflarında bulunurken, tatlı olanı Asya’da bulunur. Kırmızı, sarı ve bir de Kosta Rika pitayaları vardır. Kırmızı pitayaların içi sarıdır. Sarı pitayanın içi de dışı da sarıdır. Kosta Rika pitayaların içi ve dışı pembemsi kırmızıdır kokusu çok güzel ve tadı kiviyi andırır.

Yılan meyvesi

Yılan meyvesi, Olarak da bilinen salak, Endonezya’ya has bir palmiye türünden gelir. Palmiyenin alt kısımlarında meyve verir. İsmini kırmızımsı kahverengi pullu kabuğundan alır. Kabuğu çabuk soyulur. İçinde 3 ayrı bölüm bulunur. Her bir bölgede bir çekirdek bulunur ve çekirdekler yenmez. Hafif asitli ama tatlı bir meyvedir.

Mangostan

Mangostan, Anavatanı Malaya yarım adası ve Sunda Adaları olan tropikal bir meyve. Meyvelerin Kraliçesi olarak da adlandırılır. Mor renkte çok kalın bir kabuğun içindeki yenen kesmı, beyaz ve yumuşaktır.

Beyaz Apple, güncel en ilginç seyler sosyal medya haberleri ve faydali bilgiler güzel kizlar ile ilgili eglenceli bir site maksat eglenelim.

0 Kommentare: