Dogru bilinen yanlıslar

3/25/2015 0 Comments

Dogru bilinen yanlıslar günllük hayatta sürekli kullandigimiz bazen de sohbet veya kavga ederken yok benim bildigim dogrudur dedigimiz dogru bilinen yalnislar.



Dogru bilinen yanlıslar

Terliyken su içilmez Yalnis Sıcak havalara bağlı olarak vücuttan çıkan ter, potasyum ve sodyum gibi vücuda faydalı mineralleri de beraberinde götürür, ter ile birlikte sıvı kaybeden vücudun kalp ve damar sisteminin zorlanır , bedenin iç ısısını güvenli bir seviyede koruması çok zor bir hale gelir. Yani ‘terli terli su içilmez’ gibi bir mantık yanlıştır. Sıvı kaybının neden olduğu olumsuzlukların önüne geçilmesi için terliyken de su içilmelidir. Suyla beraber vücudun kaybettiği elektrolit ve enerjiyi de yerine koyacak türde maddelerin alımı çok daha faydalıdır.

Dogru bilinen yanlıslar

Çin Seddi aydan Görünebilir mi? Ay üzerindeyseniz pek çok şey görebilirsiniz ama Çin Seddi bunlardan biri değildir. 1938 tarihli "Second Book of Marvels" isimli kitabında Richard Haliburton Çin Seddinin ayndan görülebilen insan yapımı olan tek şey olduğunu iddia etti. Ama Çin Seddi sadece en fazla 10 metre genişliğinde ve çevresi ile aynı renkte ve bu da onu bırakın aydan uydudan izlerken bile çıplak gözle görmeyi imkansız hale getiriyor.

cam ayakkabı

Cinderella Cam Ayakkabılar Giyiyordu: En eski Fransız versiyonunda Cinderella patoufles en vair yani sincap kürkünden beyaz ayakkabılar giymektedir. 1697'de Fransız yazar Charles Perrault "Cendrillon" adında bu masalın kendine ait bir versiyonunu yazdığında vair kelimesi Fransızca kullanılmamaya başlanmıştı. Öyle görünüyor ki Perrault bunun vair ile aynı şekilde okunan ve cam anlamına gelen verre kelimesi olduğunu düşünmüş. Ama iyilik perisinin sihiri bile bu hatayı o kadar zamanda düzeltememiş.

teleskop

İlk teleskopun mucidi Galileo'dur: Çalışır olduğu bilinen en eski teleskoplar 1608 yılında Hans Lippershey imzasını taşıyordu. Buluşun sahibi olduğunu iddia eden isimler arasında Zacharias Janssen, Middelburg'da bulunan spekülatörler ve Alkmaar'lı Jacob Metius da bulunuyor.İlk teleskopların tasarımında konveks objektif merceğiyle birlikte bir de konkav öküler (küçük mercek) bulunuyordu. Galileo bu tasarımı bir yıl sonra, 1609'da kullandı. 1611'de Johannes Kepler bir konveks mercek ve bir konkav öküler ile nasıl daha güçlü bir teleskop yapılabileceğini açıkladı.1655 yılında ise Christiaan Huygens gibi astronomlar kendileri için bileşik mercekler kullanarak oldukça güçlü ancak sıradışı büyüklükte büyük ve kullanışsız Keplerian teleskoplarını inşa edebiliyorlardı.

ampul

Elektriği Benjamin Franklin Buldu Benjamin Franklin 1752 senesinde uçurtmasına yıldırım çarpınca elektriği bulmadı. Aslında elektrik o zaman çoktan bilinen bir şeydi. Bunun yerine Franklin yıldırımın elektriksel yapısını kanıtlamaya çalıştı. Fırtına sırasında Franklin ucuna metal bir anahtar bağlanmış ipek bir uçurtma uçuruyordu ve iplerin elektrik akımı ile şarj olduğunu fark etti. Anahtara dokunduğunda havadaki elektrik yüklemesini hissetti yıldırımı değil. Bu da ona yıldırımın elektrik olduğunu kanıtlaması için yeterli bir kanıt vermiş oldu. Eğer uçurtmaya yıldırım çarpsa idi Franklin de büyük ihtimalle Rusya'nın St. Petersburg kentinden Profesör Georg Wilhelm Richman gibi ölmüş olurdu. Bu kişi birkaç ay sonra aynı deneyi yapmaya kalkışmıştı.

Beyaz Apple, güncel en ilginç seyler sosyal medya haberleri ve faydali bilgiler güzel kizlar ile ilgili eglenceli bir site maksat eglenelim.

0 Kommentare: