En Tehlikeli 10 Okyanus Canavari

7/24/2015 , 0 Comments

Bu baliklar İlk bakışta Dünyamıza ait değilmiş İzlenimi veren okyanusun en derin yerlerinde yaşayabilen en tehlikeli fantastik 10 farkli canavar




Fangtooth Fish

Fangtooth Fish , Fangtooth ön adlı bu balık Avustralya civarında yaşıyor. Korkunç bir yüzü olan bu balık maksimum 17 santimetre. Kafasında yüzlerce sümüksü boşluklar bulunuyor. 94 milimetrelik dişleri alt ve üst damağında yer alıyor. Dişleri yüzün ağzını kapatamazlar. Fakat, her ne kadar korkunç gözükse de insanlar için zararsızdır.

Ejder Balığı, Dragon Fish,

Ejder Balığı, 2000 metre derinlikte yaşayan ve kendi ışığını üretebilen ejder balığının boyu yaklaşık 15 santimetre. Çenesindeki ışığı hem çiftleşmek hem de avlarının dikkatini çekmek için kullanıyor. Keskin dişlere sahip olan ejderha balığı, dilinin üzerinde de dişlere sahip. Yetkililer, "Büyüklüğü bir muz kadar olmasaydı, bu balık denizdeki diğer balıklar için bir kabus olurdu" dedi.

Fanfin Deniz Şeytanı

Fanfin Deniz Şeytanı, Yaklaşık 3000 metre derinlikte yaşayan bu canlı türü gerçekten çok acayip. Erkeklerin boyu 2 santim kadarken, dişilerin boyu 40 santime kadar çıkabiliyor. Erkekler yaşamlarını dişinin vücudunda parazit gibi sürdürüyor.

Goblin Köpekbalığı

Goblin Köpekbalığı, Okyanusun ortalama 1300 metre derinliğinde yaşyan Goblin Köpekbalığı, ilk defa 1898'de keşfedilmiş. Zaman zaman 100 ila 200 metre derinliğe de çıktıklarına rastlanıyor ve boyu ortalama 3 metre uzunluğunda.

Black Dragonfish

Black Dragonfish, Denizin 2 bin metre derinliğinde yaşıyor. Geceleri yüzeye çıkarak avlanıyor. Sadece dişleriyle değil, gözlerinin altındaki ışık üreten alanla da ünlü olan bu canlı, bu şekilde önünü aydınlatarak keskin dişleriyle kurbanını yakalıyor.

Fırfırlı Köpekbalığı

Fırfırlı Köpekbalığı, Okyanusun ortalama 1500 metre derinliğinde yaşayan fırfırlı köpekbalığının fotoğrafı bilimkurgu filminden fırlamış gibi, ama gerçek. Yaklaşık 25 sıradan oluşan tam 300 dişi var! Türünün tükenmiş olduğuna inanılan bu köpekbalığının türleri, diş fosillerinden bulunmuş, ancak 19'uncu yüzyılda Japonya sularında keşfedilmiştir.

Futbol Topu Balığı

Futbol Topu Balığı, Futbol topu gibi gözüken futbol topu balığı (süper yaratıcı bir isimmiş gerçekten), tepesindeki ampul gibi şeyi yakarak avının ilgisini çekiyoir ve güçlü dişleriyle ıssırıyor. 1000 ila 4000 metre derinlikte yaşıyor.

isopod

Dev isopodlar, kabuklu canlıların en ilginçlerinden. 45 cm ve 1.7 kg kadar büyüyebiliyorlar ve okyanusun derinliklerinde yaşıyorlar. Ölü balina, balık ve mürekkep balığı ile beslenen bu canlılar bazı durumlarda konak olarak üzerinde yaşadıkları canlının dillerini yiyerek orada yaşamlarını sürdürürler.

Dumbo Ahtapot

Dumbo Ahtapot, 3-5 yıl yaşayabilen bu ahtapotlar, yüzeyin 3000-4000 metre altında bulunurlar; bazılarının 7000 metreye kadar inebildikleri bilinmektedir. Bilinen en nadir ahtapot cinslerinden birisidir ve Yeni Zelanda, Avusturalya, Filipinler, Papua Yeni Gine gibi bölgelerin civarında yaşarlar. Bilinen en büyük Dumbo ahtapotu 1.8 metre uzunluktadır ve 5.9 kilogram ağırlıktadır. Ancak normalde ortalamada 20-30 santimetreyi geçmezler.

Hirondellea Gigas

Hirondellea Gigas, Okyanusların dibi bu karides benzeri yaratıklarla dolu. Boyları çok büyük değil, 5-6cm kadar ama 10.000 metre derinde bile yaşayabiliyorlar.

Beyaz Apple, güncel en ilginç seyler sosyal medya haberleri ve faydali bilgiler güzel kizlar ile ilgili eglenceli bir site maksat eglenelim.

0 Kommentare: