Dünyayi Değiştiren 10 Teknoloji

7/22/2015 0 Comments


Dünyayı Değiştiren 10 Teknoloji

Her gün kullandigimiz mucitlerini isimlerini bile bilmedigimiz süper insan zekasinin icat ettigi en önemli dünyayı değiştiren ilk 10 teknoloji icatlari.



commodore 64

Commodore 64, Dünyanın en çok satan kişisel bilgisayarı Commoder 64, 1982
 yılında piyasaya sürülmesinin ardından 17 milyon adetten fazla satıldı.

ilk televizyon

Televizyon, Bugün dünyanın neresinde, ne oluyor, tüm gelişmelere ve haberlere eriştiğimiz ayrıca eğlence amacıyla da kullandığımız bir cihaz olan televizyon, 1926 senesinde Amerika’lı James Jargenson tarafından icat edildi. İnternet keşfedilmeden evvel, insanların hayatını tamamen kontrol altına alan televizyon bugün karşısında sanal ortam gibi bir rakibi varken bile hala ayakta kalmasını başarabilmiş bir buluş.


ilk cep telefonu

Cep Telefonu, İlk defa 1943 senesinde, arabalara telefon konulması ile ortaya çıkan mobil iletişim cihazlarının günümüzdeki yansıması olan cep telefonları, 1973 senesinde Martin Cooper tarafından ilk defa ortaya çıkarılmış. 1977 senesinde imal edilen bu cihaz sadece 2000 adet üretilmişti. İnsanların günümüzde en çok kullandığı ve en faydalı buluş olarak gördükleri cep telefonları, çağımızın en önemli teknolojik cihazlarından bir tanesi olarak görülüyor.

ilk mp3 calar

Dünyanın ilk MP3 çaları 1996 yılında Audio highway şirketi tarafından tanıtıldı. Ancak Listen Up modeli 1997’e kadar piyasaya sürülemedi. ABD’nin en büyük online satış sitesi eBay’in 2009 kayıtlarına göre Listen Up’dan sadece 25 tane üretildi. Kısaca, ilk MP3 çalar hakkında görüntüsü dışında pek bir bilgimiz yok.

tivo

Tivo, Televizyon programlarının kayıt edilmesi için programlanması neredeyse imkânsız olan izleyicilerin yardımına koştu. Tivo sayesinde bir programı kaçırmamak için aceleyle eve gitme derdi ortadan kalktı.

ilk saatli radyo

Saatli Radyo, ABD Patent Bürosu saatli radyonun patent kaydını bulundurmadığı için bu icadın ne zaman ortaya çıktığı kesin olarak bilinmiyor. Tek bilgi, James Reynolds ve Paul Schroth tarafından 1940’lı yıllarda icat edildiğinin düşünülmesi.

Sony Watchman

Sony Watchman 5 cm’lik siyah beyaz ekranıyla bugün etkileyici olmaktan çok uzak olan FD-210, 1982’de piyasa sürüldüğünde eşi benzeri olmayan bir üründü. Üç farklı ekran büyüklüğündeki cihazla gittiğiniz her yerde televizyon izleyebiliyordunuz.

Polaroid SX-70

Polaroid SX-70, Çektiğiniz fotoğrafı anından çıkartan ilk polaroid olan SX-70’in en iyi tarafı, çıkarttığı fotoğrafların cep veya cüzdana sığabilecek büyüklükte olmasıydı.

Kodak EasyShare One

Kodak Easy Share One, Fotoğraf makineleri tarihinde birçok ilke imza attı. Bunlardan bir tanesi de internet bağlantılı dijital fotoğraf makinesi EasyShare.


Beyaz Apple, güncel en ilginç seyler sosyal medya haberleri ve faydali bilgiler güzel kizlar ile ilgili eglenceli bir site maksat eglenelim.

0 Kommentare: