En Zeki Hayvalnlar

6/25/2015 0 Comments

Dünyanın en zeki hayvanları  karşınızda bazi ayvan türlerinin bazıları insanlara cok yakınken, bazılarıysa vahsi doğada yasıyor kusursuz yaratilan hayvanlar.



maymun

Maymunlar çevrelerini öğrenmek için birbirleriyle iletişim kurabilirler.Bu hayvanlar kendilerine ev inşa edebilirler ve diğer hayvanlara karşı kullanmak için basit silahlar geliştirebilirler. Bu hayvanların da son derece sosyal bir hayatları vardır. Hayvan olmaları bir kenara insana en çok benzerlik gösteren türlerden biri şüphesiz maymunlar dir. Bu hayvanlar bazı yönlerden insanlar gibi düşünme ve hareket etme kapasitesine sahiptir. Sosyal topluluk oluşturma ve bu birlikteliklerde iş birliği, çeşitli manipülasyonlar ve araç gereç kullanımında insanlara çok yakın kabiliyetler geliştirebildikleri için hayvanlar arasında en zeki tür olarak yerlerini alırlar.

beyaz fare

Fareler özellikle beyinlerinin büyüklükleri göz önüne alındığında ne kadar zeki hayvan oldukları daha iyi anlaşılacaktır. fareler dünyanın hemen hemen her yerinde yaşabilmektedirler ve bunda en büyük etken zekaları ve kurnazlıklarıdır. Bu hayvanların en önemli özellikleri ise bomba gibi maddeleri hissedebilmeleri ve duygularını ifade edebilmeleridir. Günümüzde farelerin zihinsel kapasiteleri ne kadar hafife alınsa da, onlar oldukça zeki hayvanlardır. Şöyle ki çok uzun vadeli hafızaları ve hızlı değişen durumlara adaptasyonları üst düzeydedir.

Ahtapot

Ahtapotlar bu sekiz kollu omurgasız hayvan oldukça zekidir. Beyinleri oldukça büyüktür ve insanlarda olduğu gibi kıvrımlı bir yapıya sahiptir. Ahtapotlar da birçok canlı gibi beyinlerinin belli bir kısmını kullanırlar. Bilim adamları bize onlar hakkında hergün yeni bir bilgi sunuyor. Bunların en ilginci ise bu hayvanların labirent çözme konusundaki ustalığı. Omurgasız grubunun en zeki hayvanı ahtapotlar yiyecek bulmakta gelişmiş stratejiler kullanırlar. En zeki hayvanlar sıralamasında 6. olan ahtapotlar bazı hayvanlar gibi karmaşık problem çözme yeteneğine sahiptirler.

Yunuslar

Yunuslar aynada kendilerini tanıyabilirler. Bu hayvanlar duygularını sesli olarak ifade edebilirler mesela gülebilirler ve üzgün olduklarını gösterebilirler. Bu şirin hayvanlar hakkındaki en etkileci sonuç iste uydukları zaman beyinlerinin yarısının çalışmaya devam ederek olabilecek saldırılara karşı kendini kollamalarıdır. Vücut kitlesine göre beyin oranı düşününce hayvanlar aleminde en büyük beyine sahip havyanlar şişe burunlu yunuslardır. Bu türün gelişmiş iletişim becerileri bulunmakta ve karakteristik özellikler sergilemektedirler ve aynada kendilerini ayırt edebilmektedirler.

karga

Kargalar düşündüğünüzden çok daha zeki hayvanlardır. Hiç siz onların meşe palamutlarını nasıl deldiklerini gördünüz mü? Bu onların zekalarına verilebilecek örneklerden sadece biridir. Güvercinler ile birlikte kargalar dünyanın en zeki kuşları arasında yer alır. Kargalar 6 7 aşamalı testleri rahatlıkla geçip hedefine ulaşabilir ve yıllar boyunca anılarını saklayabilirler.

sincap

Sincaplar oldukça yaratıcı bir zekaya sahiptirler. İnanmayanlar için bir öneri verelim: Bahçenize kuş beslemek için yemlik koyun ve sincapların ordan yemelerine engel olun. Siz ne yaparsanız yapın ordan yemek için yepyeni bir strateji geliştirip sizi alt etmesini bileceklerdir. Sincaplar küçük olabilirler fakat beyinleri asla hafife alınmamalıdır. Özellikle hafıza konusunda. Farklı yerlere sakladıkları yiyeceklerin yerlerini uzun süreler sonra, tabiri caizse nokta atışı, bulabilecek şekilde doğaya adapte olmuşlardır.

köpek

Köpekler bir köpek ortalama 2 yaşındaki bir çocuğun zekasına sahiptir. Koku almak, verilen komutları eksiksiz yerine getirmek gibi özellikleri en üst seviyededir. Çok geniş bir alan bile olsa bölgeleri tanıyabilen bu hayvanlar son derece sosyal ve iyi huylu hayvanlardır. Zeka sevileri ırklarına göre değişiklik göstermekle birlikte insan eğitimine hızlı yanıt vermeleri ve yeni beceriler öğrenme kabiliyetleri muazzamdır. Border Collie, Retriever, Border Collie ve Poodles gibi ırklar çevrelerini çok merak ederler ve küçük bir ayrıntıyı bile fark edebilirler. Yüksek duygusal zekaları insanların en iyi dostu olmalarını sağlamıştır.

beyaz domuz

Domuzlar son derece aktif ve sosyal hayatları vardır. Anne domuz genç domuzları sakinleştirmek için şarkı bile söylüyormuş. Domuzlar birlikte yemek yerler, birlikte uyurlar ve birlikte gezerler. domuzlar farklı vokal seslerle birbirleriyle haberleşebilirler. Ayrıca geçmişte yaptıkları şeylerden ders çıkarabilme kabiliyetine sahiptirler.

fil

Filler yeryüzünde en büyük beyne sahip olan kara hayvanlarıdırlar. Domuzlarda olduğu gibi fillerde de aktif bir sosyal hayat vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda fillerin yüzlerce farklı sesi ayırt edebildiği keşfedilmiştir. Diğer hayvanlar ile karşılaştırıldığında daha büyük beyinleri olan filler beyin kütle oranı göz önüne alındığında insan ölçülerine göre daha zekidirler. Filler kullanmak için çeşitli eşyalar yapabilirler ve sosyal etkileşimleri üst düzeydir. Ek olarak empati yetenekleri gelişmiştir.

Beyaz Apple, güncel en ilginç seyler sosyal medya haberleri ve faydali bilgiler güzel kizlar ile ilgili eglenceli bir site maksat eglenelim.

0 Kommentare: